Karma yoga

Karma yoga bør ifølge yogi filosofi  praktiseres hver dag, og betyder, at du gør noget uselvisk for at glæde/gavne andre.

Jeg synes det kan give en ret spændende diskussion. For hvad kan du gøre, som KUN er til gavn for andre? Altså når jeg er venlig og hjælpsom overfor andre, så får jeg jo næsten også altid glæde ud af det selv, ik? Et smil, en tak.

Så kan jeg overhovedet gøre noget, som “kun” gavne andre end mig selv? Tja….. men så pyt, jeg tager da også gerne den glæde med der evt. måtte falde tilbage på mig selv 🙂

Karma yoga i køkkenet. Det er press på, pga en stor takmenneligheds ceremoni, som trækker mange gæster på.

 

 

 

5.30 hver morgen skal der laves the inden meditation kl. 6. Heldigvis går den tjans på skift 🙂

 

 

 

Måske er din karma yoga at gøre toilettet rent for 2. gang i træk – også selv om du mener det må være en af de andres tur. Men hey – så var det jo heller ikke værre 🙂

 

 

 

Manus (indien) glæder Steven (NL) med lidt massage, i en pause fra asana eksamen.

Skønne knægte, med gode hjerter.

 

 

Jeg ved ikke helt om det her kan tælle som karma yoga? Men de her drenge blev helt vild glade da jeg ville lytte og tale med dem og deres mor, i det smukke Ganesha tempel i Nasik.

Vi får så mange unikke oplevelser, når vi går ud i verden med et åbent sind.

 

 

Og måske lidt det samme med de her smukke kvinder. Er det karma yoga? Jeg tror i hvert fald at jeg gav dem en oplevelse, bare ved at opsøge dem. De taler kun indisk.

De bor under åben himmel, på en mark nedenfor asrammet.  Hele dagen arbejder de hårdt med at reparer et stort vandressour. Deres tøj er farvestrålende og de bære de traditionelle smykker, men deres dag går med at slæbe, cement, sten, vand mv. på deres hoved – i høj sol og 38 grader i skyggen.

 

Og her er deres midlertidige  hjem og ejendele. Jeg tror de rejser rundt, hvor der nu kan findes noget arbejde til dem og deres familie.

En helt anden verden.

 

 

Mit asram er i høj grad baseret på donationer, og meget “low-budget”, hvor kun de færreste som er tilknyttet, får andet en kost og logi.

Alt hvad de  og vi overhovedet kan undvære, bliver uddelt til skoler og fattige landsbyer.

Vi får lov at komme med ud til et par fattige landsbyer, for at uddele sukker og the.

 

Det var lidt ambivalent – for jeg synes ofte at vi vesterlændinge kommer til at fylde i forgrunden. Alle de fattige landsbyboer sad jo bag ved os – ikke med os. Kun børnene fik vi trukket frem.

 

 

 

Okay, det her har intet med karma yoga at gøre, men jeg har bare som mange “overvældende” billeder, som jeg godt ville vise dig.

Se lige den plov! Hun sidder foran sit hus af ler og møg, lapper med lidt plast hist og pist. Hun så mega gammel ud. Men det kan snyde – tror livet er hårdt herude under den bagende sol og kun med det allermest basale.